Skip to content
Doehetzelfspellen.nl Interactieve & Betaalbare uitjes!

Elk jaar organiseren we een familiedag. Als opa en oma willen we het liefst met iedereen, ook alle kleinkinderen, een dagje gezellig bij elkaar zijn. Maar we snappen ook wel dat de jongeren soms een beetje ongedurig worden als we de hele dag alleen maar in een kringetje zitten. Daarom gingen we op zoek naar een activiteit die we samen konden doen, echt met z´n allen.

Dat was een goed idee, maar eerst nog niet zo makkelijk te bedenken! Totdat onze kleindochter Eline een bericht las op Facebook. Een vriend van haar had een soort puzzeltocht gespeeld met de mobiele telefoon in een stad. Zij waren ook met het hele gezin en hadden een paar hele komische foto´s geplaatst van de opdrachten die ze moesten doen. Eline spoorde ons aan om daar verder naar te kijken en zo kwamen we terecht bij Spellenlabs.

Een uitje voor jong en oud

Dus we hadden een uitje gevonden dat ons leuk leek voor de hele familie, voor  alle leeftijden, en ook origineel. Maar de vraag was nog of het een beetje betaalbaar was. We zagen op de website van Spellenlabs dat het mogelijk was om een ´doe-het-zelf’-spel te spelen. Dat was een uitkomst! Alleen wisten we nog niet welk spel het leukste zou zijn voor de hele familie. Daarom hebben we niet direct besteld, maar eerst met Spellenlabs gebeld.

We werden meteen geholpen door Jasenko, die ons aanraadde om het Detectivespel te spelen. We hebben ook gelijk even gevraagd of het niet te ingewikkeld was met de mobiele telefoon, omdat we daar nu eenmaal niet zo handig in zijn als onze kinderen en kleinkinderen. Die zijn echt razendsnel. Maar Jasenko stelde ons gerust dat het spel met de smarthone helemaal niet moeilijk is, dat het een beetje op WhatsApp lijkt. Nou, en dat gebruiken we natuurlijk wel vaker met onze kleinkinderen.

Hij vertelde ook dat je maar één telefoon per team nodig hebt, en hij gaf als tip om alle leeftijden goed over de twee teams te verdelen. Na die toelichting durfden wij het wel aan.

Voor elke speurder een opdracht

Zo gezegd, zo gedaan en we begonnen onze familiedag met het Detectivespel. In het café waar we hadden afgesproken, maakten we twee teams. Gelukkig waren de stappen duidelijk en konden we snel op pad. Wij vonden het spannend of iedereen het leuk zou vinden, maar dat bleek snel genoeg! Zodra we rondliepen met de mobiele telefoon in het stadscentrum, kreeg iedereen vanzelf zijn eigen taak.

Degene met de SpellenApp op de telefoon hield de berichten in de gaten en stuurde ons naar de goede plekken. Daar konden de kleinsten meehelpen de foto’s zoeken. Als ‘oudsten’ hadden we niet verwacht dat we erg veel konden helpen om te winnen, maar wij waren juist erg goed in het oplossen van de cold cases. En natuurlijk was voor sommige opdrachten de samenwerking van het hele team nodig.

Zo hebben we een ontzettend geslaagde familiedag gehad voor alle wat oudere wijsneuzen en jonge speurneusjes! Spellenlabs bedankt!

Back To Top