Skip to content
Doehetzelfspellen.nl Interactieve & Betaalbare uitjes!

Hoe organiseer je een geweldig personeelsuitje?

Spellenlabs is mijn redding geweest. Als afdelingshoofd ben ik namelijk verantwoordelijk voor het bedenken van een afdelingsuitje. Zoveel mensen, zoveel wensen… Je hoort vaak: je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Maar je wordt er toch op afgerekend als het personeelsuitje niet als positief wordt ervaren. Dus hoe kon ik er nou voor zorgen dat zo veel mogelijk collega’s op een leuke dag zouden terugkijken? 🙄

Onderschat je collega´s niet!

We hebben een fantastische middag beleefd in Amsterdam. Niemand wist precies wat we gingen doen, alleen dat het in onze eigen stad zou zijn, en dat ze goede wandelschoenen en de mobiele telefoons nodig hadden. Dat zorgde natuurlijk al voor de nodige speculatie en roddel. “Als het maar geen stadswandeling wordt; Amsterdam kennen we toch al.” Mooi, die spanning opbouwen.

Op de afgesproken tijd en startlocatie stond spelleider Ivar die ons zou begeleiden al te wachten. Van tevoren hadden we nog even telefonisch contact gehad over de teamindeling, maar vanaf dat moment kon ik het helemaal aan haar overlaten en zelf het spel spelen. Ze legde enthousiast uit wat de bedoeling was van het spel: Durven!Denken!Doen! Ze deelde ons in teams in en stuurde ons op pad.

Al snel bleek dat er behoorlijk fanatieke spelers aanwezig waren. Het werd een echte race om wie de meeste hotspots kon vinden en de vragen juist beantwoorden. Absoluut geen saaie stadswandeling, meer een outdoor puzzelwedstrijd 2.0.

Teamopdrachten voor durfals, denkers en doeners

De spelleider was tijdens het spel te vinden op een centrale plek: de “challenge area”. Geweldig! Vooral die challenge die elk team als eerste bij hem moest doen. Dat was inderdaad even doorbijten. (Mij niet gezien, en dat zal ik helaas nog lang te horen krijgen in de wandelgangen!) Maar ook de andere opdrachten waren een echte uitdaging voor de doeners en denkers onder ons. En vaak was de samenwerking met het hele team cruciaal om punten te scoren. Zo kwam iedereen aan bod.

Zelfs Monique en Karel, die nogal hadden getwijfeld of ze wel mee zouden gaan, kwamen vrolijk als laatsten aan op de eindlocatie. Tot het allerlaatste moment waren zij met hun team bezig extra punten binnen te halen. De spelleider maakte er een spannende einduitslag en prijsuitreiking van. Aan het gejuich te horen werd dat zeer gewaardeerd. 😀

Professionele begeleiding van begin tot eind

Wat mij aangenaam verraste, is de kwaliteit en de snelheid waarmee alles geregeld kon worden. Eerlijk gezegd was ik te laat begonnen met de organisatie omdat ik midden in een groot project zat. Opeens realiseerde ik me dat de datum die we hadden vastgesteld, rap dichterbij kwam! Ik ben in mijn omgeving rond gaan vragen. Mijn zwager kwam met de gouden tip. Zo heb ik op internet Spellenlabs opgezocht die me uit de brand hebben geholpen. Binnen no time ontving ik een offerte die prima aansloot bij ons budget, maar vooral het voorstel om een begeleid spel te doen, kwam perfect uit. 🙂

Mijn collega’s hebben me vergeven dat ik ze van tevoren niets had verteld. Dit was een uitje dat niemand van de afdeling had willen missen. Dus: hoe organiseer je een geweldig personeelsuitje? Door je het werk uit handen te laten nemen door echte professionals!

Wil jij ook net als Wouter en zijn collega’s een leuk origineel spel spelen tijdens jullie bedrijfsuitje? Boek dan vandaag nog heel makkelijk online een spel. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Back To Top